Здравейте на всички ще си купувам кола и съм се спрял на Алфа Ромео 145/6.Търся си кола с двигател до 100к.с.(заради данъка),т.е. 1.3 боксер или 1.4 90к.с.Та молбата ми е да кажете мнение за тези мотори и при покупката на такъв автомобил на какво е хубаво да се обърне внимание.Всякакви впечатления от тези мотори и купета са добре дошли-разход на гориво,поддръжка и дефектират ли често.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Препоръки при купуване на Алфа 145/6
Collapse
X
-
Здравей,колега. Вярно е, че данъкът е по-нисък, но с тези мотори не очаквай някаква динамика, особено в ниските обороти. Иначе за 1.3 боксер разходът е 10 градско и 7 извън, ако е читав разбира се. Поддръжка - колкото средното за подобен клас. Харесай си някоя, огледай я, седни вътре, запали я и ако нещо ти трепне значи е за теб."Вятър замита стъпките ни - първо страстите, после времето ни поглъща."
Alfa Romeo 145 1.3 '95
-
Здравей и добре дошъл във форума
Ако наистина си се спрял на този автомобил те съветвам да отделиш малко време и да попрочетеш в раздела за 145/146. Има писано много, ще разбереш подробности за модела, който си харесал, поддръжка, ремонти и сам ще си направиш изводите. Търсачката също в повечето случаи помага.
Поздрави146 1.6TS CF1 '98
sigpic
Comment
-
Такива коли запазени вече почти няма. Станаха на доста години.
Ако боксера е нов внос, картера му е без следи от удари и вдлъбнатини, двигателя работи тихо, купувай!
Но да намериш такъв ми се струва невъзможно.
Comment
-
Митак да несе обидиш,ама моя съвет е боксер да не взима колегата,просто няма да намери читав.1.4 също не е най-добрия вариант но щом гони ниски данъци по добре е ТС-то и гледай поне да си вземеш след 99 год. иначе според мене 1.6 ще ти е много добре за каране ама нете устроиваAlfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
Mercedes Benz A170 CDI FL '01
Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08
Comment
-
Първоначално публикувано от Max Покажи съобщениеЗащо пък не ТД? И тя е с ниски данъци, вече дали може да се намери в добро състояние не е ясно...
За съжаление трудно може да се намери читава такава. Иначе си върви прилични за 90к.с. Разходът е малък
Comment
-
Данъка зависи от общината в която е регистрирана колата. Аз за моя 15 годишен боксер, който се води 103 коня, вече плащам под 100 лв годишно.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщениеМитак да несе обидиш,ама моя съвет е боксер да не взима колегата,просто няма да намери читав.1.4 също не е най-добрия вариант но щом гони ниски данъци по добре е ТС-то и гледай поне да си вземеш след 99 год. иначе според мене 1.6 ще ти е много добре за каране ама нете устроива.
Колите като минат 10 годишната граница и не остават читави, еле пък Алфа
Аз бих търсил най-запазената 145/6, а не толкова конкретен двигател.
Comment
-
Значи, неусетно с тоя моя боксер почвам да минавам в ретро редицитеAR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Ако става дума за Боксер, този го чух как работи в началото на годината и мога да кажа, че мотора звучеше перфектно!
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=49355
До сега са минали месеци та не знам какво му е моментното състояние, но може да се провери.
Comment
-
Колега , при огледа ако е възможно премери компресията. Това е най-добрият начин да разбереш дали една кола е читава. Аз за 4 месеца имах 2 алфи 145 боксери 1.3 и 1.7 16в . Като цяло съм доволен от колите , но ако питаш мен вземи по голям мотор . Също обърни внимание на дизеловите . И не гледай коли за около 2000 ( за тези 4 месеца и двете алфи блокираха ) По добре гледай нещо по скъпо , по поддържано , по запазено . С две думи търси коли от форума . Успех в начинанието и дано намериш читава колица и да те радва дълго време .
Comment
-
Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщениеЗначи, неусетно с тоя моя боксер почвам да минавам в ретро редицитеAlfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
Mercedes Benz A170 CDI FL '01
Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08
Comment
-
По-голям двигател не търся,мощност не търся имам си Вектра(C20XE) искам да имам малка градска кола,затова се и спрях на 145.Искам кола от типа да ме закара от т.А до т.Б.
От думите ви до тук разбрах само,че май съм се вкарал в загубена кауза-да немеря читава Алфа на 10год.
Comment
Comment